Važna funkcija

Ministar Mektić očekuje da će u narednom tjednu biti imenovan novi direktor SIPA-e

Vijesti / Flash | 16. 10. 2015. u 20:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izrazio je očekivanje da će na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH biti imenovan novi direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

"Iskreno se nadam da ćemo u tijeku narednog tjedna na sjednici Vijeća ministara imenovati i postaviti novog direktora SIPA-e", kazao je Mektić danas u Sarajevu, komentirajući novinarski upit u vezi s procesom imenovanja direktora ove agencije.

Podsjetio je da je Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH obavio intervju sa svim kandidatima i uputio mu rang-listu od pet uspješnih kandidata, od kojih se jedan može predložiti za poziciju direktora SIPA-e.

Mektić je istakao da je veoma bitno da se u najskorije vrijeme imenuje direktor ove izuzetno važne agencije u BiH, a kako bi se na najefikasniji mogući način odgovorilo krupnim i složenim sigurnosnim izazovima kada se radi o borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma.

Pojasnio je da će se prilikom odabira kandidata poštovati zakon koji nalaže da se direktor može imenovati s liste uspješnih kandidata.

Ministar Mektić je u tom kontekstu precizirao da će mu pritom biti bitni podaci o profesionalnoj karijeri, poslovi koje su kandidati za poziciju direktora SIPA-e dosada obavljali, te da će na temelju toga predložiti osobu koja će na najbolji mogući način odgovoriti sigurnosnim izazovima, pridržavajući se, istovremeno, profesionalnih standarda i kriterija.

Podsjećanja radi, na temelju osvojenih bodova, na rang-listi uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e su: Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), Davor Vidović (84,44), Perica Stanić (82,22), Slobodan Nikić (81,11 ) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Pozicija direktora SIPA-e ostala je upražnjena nakon što je Vijeće ministara BiH početkom kolovoza razriješilo Gorana Zupca te dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close