Sastanak

Moskva: Žele primirje, ali nema konkretnih dogovora za Ukrajinu

Vijesti / Flash | 07. 02. 2015. u 07:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Francois Holllande, i njemački kancelar Angela Merkel na sastanku u Kremlju dogovorili su da se nastavi zajednički rad na mogućem dokumentu u vezi sa implementacijom primirja iz Minska, koje je potpisano u rujnu prošle godine, priopćio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao novinarima da je razgovor bio konstruktivan. Poslije susreta, koji je trajao više od četiri sata, nije priopćeno ništa o dokumentu koji bi riješio krizu na istoku Ukrajine. Mediji su prenijeli da bi razgovori Putina, Hollandea i Merkel trebali biti nastavljeni u nedjelju posredstvom telefona, prenosi Srna.

Ranije su zapadni mediji prenijeli da plan Merekel i Hollandea sadrži razdvajanje sukobljenih strana na istoku Ukrajine uz mogući razmještaj "plavih kaciga" UN i pregovore o federalizaciji zemlje, slične Daytonu.

U međuvremenu, generalni tajnik NATO Jens Stoltenberg na konferenciji u Munchenu pozvao je ponovno Rusiju za mirno rješenje ukrajinske krize i dao podršku posredničkoj inicijativi Njemačke i Francuske za okončanje krize u Ukrajini.

On je rekao da će na marginama konferencije razgovarati sa šefom ruske diplomacije i naglasiti, pri tom, značaj postizanja jednog političkog i mirnog rešenja krize. Merkel će, izravno po povratku iz Moskve, govoriti u Munchenu.

Kopirati
Drag cursor here to close