Iznenađenje

MOST želi zajedničku vladu sa SDP-om i HDZ-om

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 15:56 R. I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''MOST je otvorio razgovore s HDZ-om i SDP-om jer smatramo da Hrvatskoj u ovom trenutku treba jedinstvo. Mi smo u MOSTu uspjeli između prevladati svjetonazorske podjele. Mi očekujemo od jednih i drugih da razumiju što je prioritet i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena vlada'', rekao je nakon pregovora sa SDP-om i s HDZ-om Božo Petrov lider MOST-a naglasivši kako je to jedini način da se učine reforme.

''Jedinstvo je izuzetno potrebno. Smatramo da mi u ovom trenutku možemo biti moderator jedinstvu HDZ-a i SDP-a. Smatramo da oni nakon 25 godina mogu zaustaviti animozitet i teške riječi, barem na dvije godine. To je nužno za Republiku Hrvatsku", rekao je Petrov medijima.

MOST želi zajedničku s vladu s HDZ-om i SDP-om, o mandataru će odlučivati nakon pregovora ---->> http://bit.ly/1PoJO6W

Posted by DNEVNIK.hr on Wednesday, November 11, 2015

Pojasnio je kako će nakon prve i druge faze biti govora o mandataru vlade te da se danas pregovaralo samo o glavnim načelima

''Drugi uvjet je da svi zajedno sjednemo za stol. I mi ćemo također predložiti mandatara vlade. O mandatarima ćemo razgovarati tek nakon što dogovorimo prvu i drugu fazu", rekao je Petrov i dodao kako je uvjeren da ga SDP i HDZ neće odbiti.

''Reforme zahtijevaju ustavne promjene i bit će nam potrebna dvotrećinska većina i to je potrebno da ne bi iznevjerili birače. Birači nam nisu glas dali radi našeg svjetonadzora'', istaknuo je Petrov. 

Kopirati
Drag cursor here to close