Policijska istraga

Napadač na švedsku školu imao rasistički motiv

Vijesti / Flash | 23. 10. 2015. u 11:26 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač koji je izbo mačem do smrti dvije osobe i školi u Švedskoj prije nego što ga je ubila policija imao je rasistički motiv, priopćila je policija u petak.

Policija je okarakterizirala napad u industrijskom gradu Trollhattanu kao "zločin iz mržnje" na temelju svojih otkrića tijekom pretrage doma ubojice, načina na koji je bio obučen, njegovog ponašanja na mjestu napada i načina na koji je birao žrtve.

''Sve u svemu, to daje sliku da je počinitelj imao rasistički motiv kada je počinio zločin u školi Kronan'', navodi policija u priopćenju, prenosi AP.

Dvadestjednogodišnji maskirani muškarac, koga policija nije identificirala, ušao je u školu u južnom švedskom gradu u četvrtak i izbo je mačem četiri osobe, od kojih su dvije smrtno stradale, prije nego što je policija otvorila vatru po njemu. On je kasnije podlegao ozlijedama.

Sudeći po švedskim medijima, napadač je pozirao za fotografiju s učenicima prije nego što je započeo svoj ubilački pohod u prostorima škole Kronan u gradu s velikom imigrantskom zajednicom. Većina učenika u školi je rođena van Švedske.

Brojni učenici mislili su da je napadač izvodio predstavu za Noć vještica. Medijski bilteni postavili su fotografiju čovjeka koga su identificirali kao napadača, koji je nosio vojni šljem i crnu masku s mačem u ruci.

Uspaničeni učenici pobjegli su iz škole, dok su policajci i službenici hitne pomoći požurili u školsku zgradu. Oni su pronašli jednog nastavnika ubijenog i tri osobe teško ranjene - dvojicu dječaka u dobi od 11 i 15 godina i jednog nastavnika. Jedan od učenika kasnije je podlegao ranama. Nijedna od žrtava nije identificirana.

Policajci su otvorili vatru pogodivši napadača metkom u donji dio grudi, a on je kasnije preminuo u bolnici

Swedish sword killer really thought he was Darth Vader.

Posted by Daily Mail on Friday, 23 October 2015
Kopirati
Drag cursor here to close