Bradara

Nema pomaka nakon razgovora HDZ BiH, SDA i DF-a

Vijesti / Flash | 09. 12. 2014. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razgovori predstavnika HDZ BiH, SDA i DF-a održani 8. prosinca nisu rezultirali značajnijim pomacima i dogovorom o formiranju parlamentarne većine, rekla je Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZBiH ŽSB i članica Predsjedništva HDZ BiH na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ BiH Županije središnja Bosna održanoj u Kiseljaku.

''Dogovora unutar bošnjačkih političkih stranaka još nema i to je osnovni razlog što su pomaci u pregovorima izostali. Vjerujem da ćemo u nastavku konstituirajuće sjednice Sabora ŽSB koja je zakazana 10. prosinca izabrati izaslanike u Dom naroda Parlamenta FBiH i formirati sva potrebna radna tijela Sabora i Povjerenstva, što bi značilo stvaranje uvjeta za donošenje proračuna ŽSB za 2015 godinu'', kazala je Bradara.

Iako su stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH potvrdile kako će, na temelju dobrih izbornih rezultata, tražiti poziciju predsjednika Vlade Srednjobosanske županije, čelnici HDZ-a BiH u toj županiji zasad nisu raspravljali o kadrovskim pitanjima unutar izvršne vlasti.

''Prvenstveni cilj je formirati parlamentarnu većinu i dogovoriti načela djelovanja buduće Vlade, a onda ćemo o raspodjeli mandata. Sve hrvatske pozicije, na temelju izbornih rezultata, pripadaju strankama Koalicije HNS-a'', naglasila je Bradara.
Kako je navedeno u priopćenju, glavne teme sastanka bile su provedba izbornih rezultata u županiji, Nacrt županijskog proračuna za 2015., a kao cilj HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Sabora navedeno je usvajanje proračuna za 2015. godinu do kraja tekuće godine, jer je to ''uvjet političke, financijske i socijalne stabilnosti u ovoj županiji''.

Kopirati
Drag cursor here to close