I traži povjerenje

NSA drži pištolj uperen u glavu svakog Amerikanca

Vijesti / Flash | 07. 04. 2015. u 07:05 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka Nacionalna sigurnosna  agencija (NSA) drži pištolj uperen u glavu svakog stanovnika SAD, dok im istovremeno poručuje da joj vjeruju, izjavio je bivši obavještajac te agencije Edward Snowden.

On je u intervjuu u programu koji vodi John Oliver komentirao odluku da se Amerikanci izjasne hoće li prihvatiti da ih NSA nadzire, u sklopu borbe protiv terorizma.

Snowden je ocijenio da Amerikanci ne bi trebali prihvatiti nove navike koje bi omogućile vlastima da imaju uvid u njihove osobne fotografije, prenijela je "Rusija danas".

"NSA ima najveće mogućnosti nadziranja ikad viđene u povijesti. Oni će sada reći da to ne koriste u svrhe koje su loše po američke građane. Na neki način, to jeste istina. Međutim, pravi problem je u tome što oni svoje mogućnosti upotrebljavaju tako da nas učine ranjivima, a onda nam kažu: 'Držim pištolj uperen u tvoju glavu. Neću povući okidač. Vjeruj mi'", istakao je Snowden.

Snowden se nalazi u Rusiji gdje je dobio azil posllije objavljivanja povjerljivih dokaza da je američka Nacionalna služba sigurnosti, gdje je bio zaposlen, špijunirala građane i države širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close