Prijatelji

Obama podržao Clinton: Bila bi sjajna predsjednica

Vijesti / Flash | 12. 04. 2015. u 11:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da bi Hillary Clinton bila "sjajna predsjednica", uoči njene objave predsjedničke kandidature na predstojećim izborima 2016. godine.

''Hillary Clinton bila je zapažen kandidat 2008. godine. Ona je bila moj veliki pristalica na općim izborima, vrsna državna tajnica. Ona je moj prijatelj. Mislim da bi ona bila sjajna predsjednica'', izjavio je Obama na konferenciji za novinare u Panama Cityju tijekom održavanja summita američkih država.

Očekuje se da Hillary Clinton u nedjelju objavi svoju kandidaturu putem društvenih mreža. Ona će tako postati prvi kandidat Demokratske stranke koji će objaviti kandidaturu za predsjedničke izbore 2016. godine. Clinton se smatra najvećim favoritom za dobijanje stranačke nominacije za predsjedničkog kandidata, prenosi Russia Today.

Skandali iz prošlosti mogli bi također kompromitirati predizbornu kampanju Hillary Clinton, uključujući korištenje njene privatne email adrese i servera državne tajnice za donošenje ključhih odluka uoči napada militanata na američke diplomate u libijskom gradu Benghaziju, "curenja" povjerljivih informacija, donacije za Clinton fondaciju i drugi.

Do sada su dvojica republikanskih kandidata službeno ušli u utrku za predsjedničku kampanju - senator Ted Cruz iz Teksasa i senator Rand Paul iz kentuckyja.

Kopirati
Drag cursor here to close