Dnevni red

Opet ništa od državnog zatvora

Vijeće ministara trebalo je ove točke razmatrati na prošloj sjednici, održanoj 13. prosinca, ali su one skinute sa dnevnog reda.
Vijesti / Flash | 19. 12. 2018. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dnevnom redu sjednice Vijeće ministara, zakazane za petak, 21. prosinac, prema najavi na internet stranici Vijeća ministara, nema točaka koje se odnose na prijedloge odluka o zatvaranju Jedinice za provođenje projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i o otvaranju Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija. Vijeće ministara trebalo je ove točke razmatrati na prošloj sjednici, održanoj 13. prosinca, ali su one skinute sa dnevnog reda. 

Ministarstvo pravde BiH pripremilo je odluke o zatvaranju Jedinice za provođenje projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu i otvaranju Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, koje su u posjedu Srne, i iz koji se vidi da će ta institucija raditi bez rukovodstva i nadzora. 

U odluci o zatvaranju Jedinice za provođenje projekta izgradnje državnog zatvora navedeno je da se gase i upravni i nadzorni odbor, a u odluci o otvaranju tog zatvora istaknuto je da se rukovodstvo imenuje u roku šest mjeseci, dok je u obrazloženju navedeno da će Ministarstvo pravde početi kadrovsko popunjavanje tek po donošenju odluke.  Na koji način će se vršiti kadrovsko popunjavanje nije precizno navedeno iako je riječ o velikom broju radnih mjesta - prema procjenama u tom zatvoru radit će oko 200 zaposlenih. 

Vijeće ministara će na sjednici u petak razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i Prijedlog odluke o odobravanju grant sredstava za osiguravanje humanitarnih potreba migranata smještenih u centrima u Salakovcu putem Crvenog križa grada Mostara. 

Na dnevnom redu sjednice je Nacrt drugog amandmana na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom i u vezi sa drugim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u BiH, sa Osnovama za zaključivanje navedenog amandmana. 

Pred ministrima će se naći Prijedlog odluke o utvrđivanju carinske tarife za 2019. godinu, Analiza vanjskotrgovinske razmjene BiH za period siječanj-rujan 2018. godine i Analiza stanja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH za period 2014-2017. godina i siječanj-lipanj 2018. 

Biće riječi o prijedlogu odluke o načinu korištenja sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH.  Vijeće ministara razmotrit će informaciju o problemima u radu Agencije za osiguranje u BiH. 

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izmjeni odluke o agentu i Uredu Vijeća ministara pred Europskim sudom za ljudska prava, o razrješenju agenta Vijeća ministara i njegovog zamjenika pred Europskim sudom za ljudska prava, te rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti agenta i vršitelja dužnosti zamjenika agenta Vijeća ministara pred Europskim sudom za ljudska prava. 

Vijeće ministara zadužilo je Agenciju za državnu službu da poništi javni oglas za prijem rukovodećih državnih službenika u Uredu agenta Vijeća ministara pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu i da raspiše novi natječaj.

Kopirati
Drag cursor here to close