Unaprijed propao sastanak

Opozicija neće kod Dodika na sastanak

Vijesti / Flash | 08. 10. 2015. u 12:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedna stranka Saveza za promjene neće ići na sastanak koji je za sutra u Banja Luci zakazao predsjednik RS-a Milorad Dodik, rečeno je danas novinarima nakon sastanka stranaka članica ovog saveza u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić je izjavio da je Savez za promjene danas razmatrao generalno situaciju u Republici Srpskoj i u BiH.

''Posebno smo se osvrnuli na djelovanje predsjednika RS-a koji, po našem mišljenju, ne izvršava svoje ustavne obaveze da obezbijedi jedinstvo RS-a'', kazao je Bosić.

U tom smislu smo se, dodao je, odnosili prema pozivu predsjednika RS-a na zajednički sastanak u Banja Luci.

''Nijedna stranka Saveza za promjene neće ići na taj sastanak. Smatramo da predsjednik RS-a prije svega treba početi izvršavati svoje obaveze da bi se uopće stvorili uvjeti za normalnu komunikaciju, za nešto što bi bilo u interesu Republike Srpske'', kazao je Bosić.

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik ponovo će pozvati srpske predstavnike u vlasti na razini BiH na razgovor, iako su oni donijeli odluku da sutra neće na sastanak koji je zakazao s predstavnicima stranaka iz RS-a o aktualnoj situaciji u RS i BiH.

Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da je spreman da razgovara s njima o odgovarajućem terminu.

Tvrdi da ovaj poziv nije uslijedio jer se uplašio, a kako je čuo da se priča.

''Ne pripadam ljudima koji se plaše, a pogotovu ne bih trebalo da se plašim nekih koji misle da su neka veličina. Nisam se plašio daleko većih gromada u svom političkom životu, pa ne bi trebalo ni njih'', kazao je on i dodao da je taj poziv za sastanak bio običan politički, ljudski i odgovoran potez i poziv za dogovor.

''Oni su ga odbili i oni neka ga objašnjavaju'', kazao je predsjednik RS-a i dodao da odbijanje Saveza za promjene da sudjeluje u tim razgovorima razumije na način da nemaju želju da razgovaraju ili da se postigne dogovor.

''To je njihov odnos prema RS i prema potrebi da RS ima bazični dogovor'', ustvrdio je entitetski predsjednik.

Kopirati
Drag cursor here to close