PSBiH

Opravdanje: Stara vlast novim parlamentarcima 'uvalila' nove automobile

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 14:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za odnose s javnošću Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i hercegovine (PSBiH) priopćio je danas da nije točno da je nabavka automobila za potrebe PSBiH "prva značajnija odluka proizašla nakon konstituiranja Zastupničkog doma" kako je objavljeno u nekim medijima.

"Točno je da je Odluku o nabavci automobila u skladu s usvojenim Zakonom o proračunima institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu Kolegij Tajništva PSBiH donio 7. ožujka, odnosno devet mjeseci prije uspostave novog saziva Zastupničkog doma", pojašnjeno je.

Obavještenje o nabavci novih vozila objavljeno je u studenom također prije uspostave novog Zastupnilkog doma i njegovog rukovodstva.

Također iz Tajništva tvrde da je netočno i to da su novi automobili namijenjeni članovima Kolegija Zastzupčkog doma PSBiH te pojašnjavaju da ne postoji bilo kakva Odluka koja to predviđa.

"Točno je da se vozila u PSBiH nabavljaju isključivo radi obnove dotrajalih osnovnih sredstava i za potrebe obavljanja osnovnih funkcija. Ne postoji bilo kakav zahtjev za zamjenu vozila s kojima trenutno raspolažu uredi članova Kolegija Predstavničkog doma niti je raspravljano o odluci o namjeni novih vozila - rečeno je u priopćenju.

Obzirom da je tekstom "Džaferoviću, Bosiću i Krišto novi passati" "sugerirana rastrošnost" Kolegija Zastupničkog doma, Tajništvo smatra da je korektno javnost upoznati da novo rukovodstvo ovog Doma od samog stupanja na dužnost vodi računa o mjerama štednje.

Nakon preuzimanja funkcija tri člana Kolegija su se zbog smanjenja troškova odrekli prava na stalnu policijsku zaštitu koje im po zakonu pripada, a moguće je doznati i druge poteze kojima se nastoje ostvariti značajne uštede.

"U brojnim relevantnim istraživanjima i izvještajima, PSBiH slovi za najtransparentniju instituciju državne vlasti", stoji u priopćenju u kojem se dodaje da svaki pojedinac ili novinar u zakonom propisanom roku dobije informacije koje traži.

Stoga su pozvali sve zainteresirane da im se obratite i zatraže informacije i podatke kako se ne bi dešavalo da se javnosti plasiraju paušalne, netočne ili neprovjerene informacije.

Kopirati
Drag cursor here to close