300 000 KM duga

Porezna uprava blokirala račun Doma zdravlja Prozor-Rama

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i ravnateljica Doma zdravlja Prozor-Rama Mara Anđelić upozorila je na problem zaposlenika te zdravstvene ustanove koji su ostali bez svojih plaća jer je Porezna uprava Federacije BiH blokirala račun Doma zdravlja zbog prinudne naplate duga.

Radi se o dugu od oko 300 000 maraka po osnovu mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, koji je nastao u razdoblju od 2005. do 2008. godine, kazala je ravnateljica Anđelić u razgovoru s novinarima za vrijeme održavanja sjednice Skupštine HNŽ-a u Mostaru.

''Taj dug je minimalan u odnosu na dugove u drugim zdravstvenim ustanovama ne samo u našoj, nego i u drugim županijama. Međutim, mislim da smo mi jedina zdravstvena ustanova kojoj je blokiran račun'', kazala je Anđelić.

Ona je pozvala predstavnike Porezne uprave, Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a i Ministarstva zdravstva HNŽ-a da sjednu za stol i pokušaju pronaći rješenje.

''Mi priznajemo postojanje tog duga, ali tražimo da nam se izađe u susret, da dogovorimo obročnu otplatu kako bismo mogli normalno funkcionirati. Možda i oprost kamate koja je ogromna i dosegnula je iznos već postojećeg duga'', dodala je ravnateljica Doma zdravlja Prozor-Rama.

Kopirati
Drag cursor here to close