Što se događa?

Oružane snage BiH podigle stupanj sigurnosti: Vojnim objektima stigle prijetnje, oglasio se i Helez

Dojave su stigle jučer oko 15 sati, nakon čega je SIPA uputila dopis policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2024. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prijetećih dojava sigurnosnim i vojnim objektima u Bosni i Hercegovini, Oružane snage BiH su podigle stupanj sigurnosti, potvrđeno za "Avaz" iz policijskih agencija.

Dojave su stigle jučer oko 15 sati, nakon čega je SIPA uputila dopis policijskim agencijama i firmama koje se bave proizvodnjom oružja da pojačaju mjere sigurnosti zbog eventualnih napada.

Pregledi kasarni i objekata vojne industrije su u tijeku, te se pokušava otkriti postoji li realna opasnost, a SIPA, također, intenzivno radi s OS BiH na pronalasku IP adrese osobe koja je uputila prijetnju.

Kako se navodi u obavijesti, od 2. listopada do daljnjeg je zabranjen ulazak u krug objekata vojne industrije vozilima koja dostavljaju hranu i vozilima brze pošte. Vozila firmi koje izvode radove u krugu objekta moraju biti detaljno pregledana prije svakog ulaska i izlaska.

Ministar obrane BiH Zukan Helez poručio je kako je naredio da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH.

"Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih događanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte zapovjedništva, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i streljiva u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH", poručio je Helez.

Dodao je kako su mjere su preventivnog karaktera te da će biti na snazi do daljnjeg.

"Građani u Bosni i Hercegovini ne trebaju strahovati, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere osiguranja se isključivo odnose na vojne objekte", istaknuo je Helez.

Kopirati
Drag cursor here to close