HNS

Ostalo je premalo vremena za Mostar

Vijesti / Flash | 21. 03. 2016. u 14:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neophodno je što prije održati sastanak vodećih stranaka oko pitanja Grada Mostara kako bi izbori u ovom gradu bili konačno provedeni, rečeno je na današnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Naglašeno je da ukoliko u sljedećih deset dana konačno ne bude postignut dogovor o Mostaru, doći će se u poziciju da neće biti dovoljno vremena za provođenje procedure izmjena Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

"Teško je doći do bilo kakvog približavanja ako prijedlozi ne uvažavaju političku, ustavnu ili bilo koju drugu realnost. Kada imamo dva prijedloga koji uvažavaju minimum, onda je moguće doći do određenih korekcija. Tijekom pregovora su nuđene određene korekcije, ali nažalost, SDA to nije prihvatila i imamo situaciju kakvu imamo", kazao je Josip Merdžo, sekretar Glavnog vijeća HNS-a.

"Dijalog je jedini način da riješimo ovaj problem. Ostalo je premalo vremena. Ako u ovih sljedećih pet, šest ili najdalje deset dana ne riješimo ovaj problem, dolazimo u tešku poziciju", kazao je Bariša Čolak, voditelj Odjela za ustavno-pravna pitanja HNS-a, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close