SIPA

Osumnjičeni za napad na Vučića nakon ispitivanja pušteni na slobodu

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 13:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica muškaraca koji su jutros uhićeni pod sumnjom da su sudjelovali u napadu na premijera Vučića u Potočarima, pušteni su na slobodu, javlja RTRS.

Da su Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja pušteni na slobodu za RTRS potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojske županije koji je asistirao u uhićenju.

Ispitivanje privedenih u Tužiteljstvu BiH, kako se navodi, trajalo je pet sati.
Sva trojica su, na fotografijama koje je ranije objavio MUP Republike Srpske, označeni kao sudionici atentata na Vučića, javlja Tanjug.

Podsjećamo, mediji su Merdića označili kao organizatora tog napada, dovodeći ga i u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim zapovjednikom Srebrenice Naserom Orićem, te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Agencija za istrage i zaštitu BiH uhitila je Almira Merdića pod sumnjom da je sa još nekoliko osoba sudjelovao u napadu na premijera Srbije u Potočarima.

Ranije su srbijanski mediji, pozivajući se na obavještajne izvore, Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu s radikalnim organizacijama u BiH, ratnim zapovjednikom Srebrenice Naserom Orićem te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Merdić je prošlog tjedna u intervjuu za agenciju Patria demantirao bilo kakvu povezanost s incidentom u Potočarima te rekao kako se u vrijeme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera. No, dodao je kako se na fotografijama koje su mediji objavili, može vidjeti kako nije učesnik izgreda, već sve vrijeme incident snima kamerom.

Podsjećamo, MUP RS je u petak 17. srpnja objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su sudjelovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.

Kopirati
Drag cursor here to close