100 vojnika

Vojska se uključuje u gašenje požara u Bileći i Grahovu; U Mostaru dvije intervencije

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 13:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu zahtjeva Operativno - komunikacijskog centra Ministarstva sigurnosti BiH, upućenog danas u prijepodnevnim satima, u skladu sa propisanim procedurama odobreno je angažiranje snaga i sredstava Oružanih snaga BiH za pružanje pomoći u gašenju požara na području općina Bileća i Grahovo.

Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupre snažnoj vatrenoj stihiji, koja se već nekoliko dana zbog ekstremno visokih temperatura i snažnog vjetra širi na ovim područjima te sve ozbiljnije prijeti lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima, zatražena je asistencija OS BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Na ugroženom području i rejonu požarišta u popodnevnim satima će biti angažirano više od 100 pripadnika 1. i 2.pješadijskog bataljona/4. pbr OS BiH iz Livna i Bileće, s pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara, koji će pružiti pomoć organima Civilne zaštite (CZ), vatrogasnim jedinicama i lokalnom stanovništvu.

U kasnim popodnevnim satima kao podrška snagama u operaciji gašenja požara bit će angažiran i jedan do dva helikoptera iz sastava brigade Zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH.

OS BiH se nalaze u stalnoj gotovosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažirane na pružanju pomoći civilnim organima vlasti i stanovništvu.

U Mostaru su vatrogasci tijekom utorka do 14 sati imali dvije intervencije. Jedna je bila u naselju Cim gdje je intervencija trajala oko sat vremena. Poziv za drugu intervenciju mostarski vatrogasci su dobili u 11:35 sati od mještana Raške Gore.

Vjerojatno je došlo do širenja požara koji već nekoliko dana pustoši sve pred sobom od Salakovca pa prema sjeveru i zapadu. Prema dosadašnjim informacijama nema ugroženih kuća, a na terenu se prati razvoj situacije.

Kako je priopćeno iz Vatrogasne postrojbe za Bljesak.info požari u Blagaju i Malom polju su stavljeni pod nadzor.

Kopirati
Drag cursor here to close