Prepao se posljedica?

'Veliki momak' Dodik popušta

Vijesti / Flash | 21. 07. 2015. u 12:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas da, iako je odluka o referendumu u tom bh. entitetu donesena, nije protiv kompromisa, ukoliko se nađe rješenje na primjedbe koje je RS iznijela na rad Suda i Tužiteljstva BiH europskoj komesarki Catherine Ashton još 2011. godine.

Dodik je razgovoru s veleposlanikom Rusije u BiH Petrom Ivancovim istaknuo da nedavno usvojena odluka Narodne skupštine RS-a o organiziranju referendum o pravosuđu na nivou BiH "ne ruši Dayton, da je legalna i legitimna, te iznuđena s obzirom da je Republika Srpska još prije četiri godine iznijela ozbiljne zamjerke i izrazila nezadovoljstvo radom Suda i Tužiteljstva BiH koje je do sada uglavnom radilo na štetu RS'', priopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika, piše Fena.

On je zahvalio veleposlaniku Ivancovu na, kako je navedeno, principijelnom stavu Rusije da je provođenje referenduma u RS pitanje unutarnje politike BiH, te na činjenici da i Rusija kao i dobar dio predstavnika međunarodne zajednice u BiH priznaju neefikasnost pravosuđa na nivou BiH.

Entitetski predsjednik i ruski veleposlanik razmijenili su mišljenja i o ostalim aktualnim političkim temama u RS, BiH i regiji.

Ivanić: Od referenduma neće biti ništa

No, Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da od referenduma u Republici Srpskoj (RS) o Sudu i Tužiteljstvu BiH neće biti ništa.

To pokazuju, kaže Ivanić za Fenu, posljednje izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika.

''Dodik pokušava i dalje glumiti "velikog momka“, pa nešto prijeti, galami, ali se iz svega vidi da je i on spreman odustati od referenduma i da se sam uplašio mogućih posljedica'', smatra Ivanić.

Sve to je, navodi, "još jedan dokaz Dodikove neozbiljnosti i neozbiljnosti politike koju on generalno vodi".

Kopirati
Drag cursor here to close