Projekt pravosuđa

Partnerski sporazum u Mostaru između Županijskog tužiteljstva i USAID-a

Vijesti / Flash | 17. 12. 2015. u 13:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvansko Županijsko tužiteljstvo i USAID-ov Projekt pravosuđa u BiH potpisali su danas u Mostaru partnerski program u okviru šireg projekta ove razvojne agencije. Partnerski program su potpisali rukovoditeljica USAID-ovog Projekta pravosuđa u BiH Biljana Potparić-Lipa i glavni županijski tužitelj Mladen Jurišić.

Govoreći o načinu suradnje i potpore koju će USAID pružiti, glavni županijski tužitelj je naglasio kako je riječ o stručnoj i tehničkoj pomoći u procesu jačanja upravljačkih, organizacijskih i stručnih kapaciteta tog tužiteljstva, a odnosi se na unaprjeđenje rada na predmetima korupcije, zlouporabe položaja i predmetima gospodarskog i organiziranog kriminala, kao i na unapređenje transparentnosti u radu Tužiteljstva u odnosima s javnošću.

Istodobno, Jurišić je ukazao na veliku potrebu Tužiteljstva za postojanjem osobe za odnose s javnošću.

''To bi široj javnosti, ali i novinarima itekako koristilo. Nadam se kako će i nakon ovog projekta USAID-a naša zakonodavna i izvršna vlast shvatiti kolika je potreba za takvom osobom u Tužiteljstvu'', zaključio je Jurišić.

Po riječima rukovoditeljice USAID-ovog projekta Biljane Potparić - Lipa, projekt se realizira u petogodišnjem razdoblju, od listopada 2014. do listopada 2019. godine i usmjeren je na pružanje potpore pravosuđu u Bosni i Hercegovini.

Naglasila je da su uz Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije USAID-ovom Projektom obuhvaćena još četiri tužiteljstava u BiH te da su imali samo dobra iskustva.

''Tijekom petogodišnje provedbe aktivnosti, projektom će biti obuhvaćena i sva druga tužiteljstva u BiH'', dodala je rukovoditeljica USAID-ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close