Procesuiranje odgovornih

Podrška mirnom prosvjedu za generala Šantića

Vijesti / Flash | 07. 03. 2016. u 18:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH priopćio je danas kako se pridružuje zahtjevima i podržava mirni prosvjed kojega su za sutra, 8. ožujka u Mostaru najavili Udruga maloljetnih branitelja HVO-a i obitelj generala Vlade Šantića nestalog u Domovinskom ratu.

Najavljenim prosvjedom, koji će biti upriličen na Trgu hrvatskih velikana u 12 sati, organizatori žele poslati poruku Tužiteljstvu BiH i Uredu za nestale da se konačno otkriju istinu o nestanku generala Šantića i procesuiraju odgovorne.

"Pozivamo nadležne policijske i pravosudne institucije u BiH da konačno, nakon 21 godine od nestanka našeg generala Vlade Šantića otkriju i procesuiraju odgovorne osobe za njegov nestanak, a do sada utvrđene činjenice jasno ukazuju tko je odgovoran. Stoga, držimo moralno, politički i zakonski nedopustivim nepobitne opstrukcije mjerodavnih policijskih i pravosudnih institucija u BiH u procesuiranju ovog zločina", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako začuđuje i pasivan odnos predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi "mogli dati doprinos u utvrđivanju pune istine i odgovornosti vezane za nestanak generala Šantića".

"Cijela javnost u BiH s pravom se pita zašto nakon 21 godine od dana nestanka generala Šantića još nema optužnice kako za nalogodavce tako niti za počinitelje. S pravom tražimo i očekujemo da mjerodavni u BiH pokrenu aktivnosti te ovaj slučaj u potpunosti rasvijetle, a odgovorni da snose odgovornost za svoje propuste i činjenja", navodi se u priopćenju Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close