Slovenija

Policajac kriv za stradanje 300 ovaca

Vijesti / Flash | 15. 12. 2014. u 11:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da je za neobičnu prometnu nesreću prošloga tjedna, u kojoj je nakon prevrtanja teretnog vozila iz Mađarske poginulo više od 300 ovaca, kriv njen djelatnik.

Nesreća se dogodila u srijedu rano ujutro na autocesti Maribor-Ljubljana, kada je vozač osobnog automobila neopreznim i nepravilnim uključivanjem u desnu prometnu traku izazvao sudar s teretnjakom u kojemu je bilo 600 ovaca pri čemu su se oba vozila prevrnula.

Više od polovice životinja je uginulo, dok vozači nisu imali teže ozljede, a najprometnija autocesta bila je zbog nesreće više sati zatvorena za promet.

Opća policijska uprava u Ljubljani u ponedjeljak je potvrdila tvrdnje više medija da je vozač koji je izazvao nesreću njen pripadnik, član Centra za spašavanje i zaštitu, specijalnog odjela za zaštitu vladinih objekata i čuvanje osoba koje imaju status zaštićene osobe.

Policija međutim nije potvrdila, ali ni zanijekala navode medija kako je utvrđeno da je policajac prilikom nesreće u tijelu imao nedopuštenu količinu alkohola.

Kopirati
Drag cursor here to close