U 85. godini života

Preminuo poznati mostarski učitelj Vinko Kolar

Pokojni Vinko Kolar rođen je 13. travnja 1939. godine u Glogošnici, općina Jablanica.
Vijesti / Flash | 27. 09. 2024. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinko Kolar, bivši učitelj u Trećoj osnovnoj školi (tadašnja Osnovna škola Ilije Jakovljevića), preminuo je u petak u 85. godini života.

Pokojni Vinko Kolar rođen je 13. travnja 1939. godine u Glogošnici, općina Jablanica, a prije rata radio je kao učitelj u Osnovnoj školi u kojoj će kasnije biti zatočen s ostalim Hrvatima.

Početkom prvih ratnih zbivanja zajedno sa dva sina, stavlja se na raspolaganje, kao dragovoljac u postrojbe Hrvatskog vijeća obrane.

Poslije prvih dana zatočenja u Osnovnoj školi "Maksim Kujundžić" (koja je poslije rata preimenovana u O.Š. Čelebići) prebačen je u logor sportska dvorana "Musala" u gradu Konjicu sa ostalim zatočenicima.

Sa suprugom Ljubicom podigao dva sina Davora i pokojnog Slavena koji je ubijen na prisilnom radu 1993. godine nakon zatočenja.

Nakon razmjene 1994. godine živio u Mostaru sa suprugom Ljubicom koja je preminula 2021.godine, radujući se svojim unucima i ostalim članovima obitelji.

Sprovod pokojnom Vinku Kolaru održati će se u subotu 28. rujna 2024.godine u 16:00 sati na Rimokatoličkom groblju "Masline". Sveta misa zadušnica služiti će se uz pokop.

Kopirati
Drag cursor here to close