Provjere i evakuacije

Prijetnje bombama na željezničkim postajama u Češkoj

Vijesti / Flash | 22. 02. 2015. u 08:30 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog anonimne prijetnje da će eksplodirati bomba na nekoj od glavnih željezničkih stanica, policija je evakuirala i provjerava stanice u gradovima širom Češke.

"Stigla je anonimna prijetnja da je na glavnoj željezničkoj stanici navodno podmetnuta bomba. Policija je počela provjeravati dojavu još tijekom noći. Nikakva bomba nije nađena, kontrole su nastavljane tijekom subote, a preventivno su evakuirane neke željezničke stanice", kazala je novinarima glasnogovornica Policije Češke ?ana Macalikova.

Evakuirane su, između ostalih, glavne željezničke stanice u Brnu, Ostravi, Olomoucu, Liberecu ili Homutovu, a iz njihove okoline je na druge trase preusmjeren gradski promet.

Na Glavnoj željezničkoj stanici u Pragu promet se odvija neometano, dok su u nekim gradovima vlakovi stali pred ulazom u stanicu ili kroz nju samo prolaze, prenose 'Nezavisne novine'.

"Zavisi od konkretne odluke policije na terenu. Nastojat ćemo obnoviti promet što prije. Putnici moraju računati na kašnjenja nekoliko desetina vlakova", rekla je glasnogovornica Čeških željeznica Kateržina Subova.

Kopirati
Drag cursor here to close