Ustavni sud

Prostorni plan Federacije na štetu Hrvata

Vijesti / Flash | 19. 02. 2015. u 09:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Vijećem za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa pri Ustavnom sudu Federacije BiH u srijedu je održana javna rasprava kako bi se utvrdilo ugrožava li Prijedlog prostornog plana Federacije BiH za razdoblje 2012-2028. interes Hrvata u Srednjobosanskoj županiji, priopćeno je iz srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ BiH.

Zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa hrvatskog naroda Vijeću za zaštitu nacionalnih interesa Ustavnom suda F BiH podnio je Klub zastupnika Hrvata u SBŽ-u na izvanrednoj sjednici Skupštine održane 6. studenoga 2012. godine.

Podnositelja zahtjeva su zastupali predsjednica Kluba Hrvata u SBŽ-u Lidija Bradara te pravni opunomoćenik Kluba Zdenko Antunović, koji su ponovili stav da Prijedlog prostornog plana FBiH, koji je u postupku donošenja, zadire u Ustavne nadležnosti SBŽ-a, odnosno ide na štetu svim županijama i općinama.

Kao štetne za SBŽ-e, naveli su brojne primjere poput izgradnje dviju termoelektrana te regionalne deponije otpada kao i nadležnosti glede prometne i komunikacijske infrastrukture, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close