Borba protiv narkotika

Putin protiv legalizacije lakih droga

Vijesti / Flash | 17. 06. 2015. u 17:01 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija se protivi legalizaciji takozvanih lakih droga i tu poziciju treba aktivno promovirati na međunarodnom planu, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sjednici predsjedništva Državnog vijeća, posvećenoj borbi protiv narkotika.

"Mi se bezuvjetno protivimo takvim pristupima (jednog broja zemalja o legalizaciji) i ovo gledište je potrebno aktivnije promovirati na svim međunarodnim platformama", izjavio je predsjednik Rusije.

Prema njegovim riječima, jedan broj država je pokrenuo pravu kampanju za legalizaciju određenih vrsta supstanci, takozvanih lakih droga, prenosi agencija Sputnjik.

Putin je naglasio važnost međunarodne suradnje u borbi protiv narkotika.

"Od stalne razmjene informacija i prakse mnogo zavisi, zbog čega je potrebno da se održavaju zajednički operativni i informativni sastanci", rekao je ruski predsjednik.

On je dodao da je na inicijativu Rusije već bio organiziran niz velikih međunarodnih foruma protiv narkotika.

"Federalna služba za borbu protiv narkotika, u suradnji s međunarodnim organizacijama, treba aktivno surađivati u oblasti borbe protiv narkomanije i narko-biznisa. Potrebno je iskoristiti sve autoritetne međunarodne platforme, prije svega UN, Shangajsku organizaciju za suradnju, Organizaciju za kolektivnu sigurnost i suradnju i BRIKS", naveo je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close