Dodik uzvraća

Puzajuće stvaranje islamske države u BiH: Izetbegović je inspirator terorista

Vijesti / Flash | 10. 11. 2016. u 13:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najveća je opasnost po stabilnost u BiH i regiji, jer na sve načine pokušava ostvariti san svoga oca da od BiH stvori islamsku državu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuvši kako "zbog takve pogubne islamističke politike BiH s Bakirom Izetbegovićem nema nikakvu budućnost".

Komentirajući za Srnu današnju Izetbegovićevu izjavu da Srpska na čelu s Miloradom Dodikom u velikoj mjeri usporava napredak BiH i da je Dodiku bolje da "promijeni svoje ponašanje kako on ne bi bio promijenjen", predsjednik Srpske je rekao da je Izetbegović, kao prijatelj i inspirator terorista, vehabija i islamista, posljednji čovjek koji može nekome prijetiti i nekoga mijenjati.

Dodik je istaknuo da je Izetbegović, prije svega, dužan da, nakon saslušanja Fahrudina Radončića u sudu u Prištini, cjelokupnoj javnosti, a posebno Srbima da podrobnije objašnjenje kakva je njegova uloga u likvidaciji Srba i započinjanju rata u BiH.

"Ni meni ni Republici Srpskoj neće nitko prijetiti, niti dovoditi u red, pogotovu ne ekstremisti poput Bakira Izetbegovića. Vrijeme stranog intervencionizma pripada prošlosti", poručio je Dodik.

Napomenuo je kako je Izetbegović svoj ekstremizam dokazao i proteklih dana svojim, s ostalim članovima Predsjedništva BiH neusuglašenim nastupom u Bruxellesu, gdje je susrete s dužnosnicima EU i NATO-a ponovo iskoristio za grubu političku manipulaciju na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

"Njegov istup u Bruxellesu je samo dokaz da on u stvari govori u ime radikalnih muslimana koji su spremni za nove sukobe. Tvrdnje da je Srpska nastala na zločinima, da su se muslimani u BiH tokom rata samo branili, iako svi znaju da nas je sve u taj rat odveo upravo njegov otac sa svojim islamističkim idejama, te opravdavanje 'puzajućeg' stvaranja islamske države u BiH - samo pokazuju da Republika Srpska itekako ima razloga da svakim danom sve više jača sebe i svoje institucije", rekao je Dodik Srni.

Osvrćući se na Izetbegovićeve stavove u vezi s uhićenjem bivših pripadnika HVO-a u Orašju i njegovu "začuđenost" zbog "adresiranja tog problema na bošnjačku politiku", Dodik je ocijenio da sve to poprima komičnu dimenziju, jer je svima jasno da je pravosuđe u BiH upravo pod Izetbegovićevim političkim utjecajem.

"Svi zločinci trebaju odgovarati, a kao predsjednik Republike Srpske, kome srpski narod godinama ukazuje povjerenje, posebno sam zainteresiran da budu procesuirani zločini nad Srbima. To se, nažalost, ne dešava u dovoljnoj mjeri upravo zbog bošnjačkog političkog utjecaja u pravosuđu", kaže Dodik.

Podsjetio je kako je čak i američki diplomata Nicholas Hill, koji za vrijeme svog mandata u BiH Republici Srpskoj sigurno nije bio prijatelj, pri odlasku iz BiH govorio o utjecaju Izetbegovićeve SDA na pravosuđe BiH.

"To je bošnjačka politička stranka koja je svoje ljude 'ugradila' i u Sud i Tužiteljstvo BiH, Ustavni sud, da ne govorim o nižim razinama... Oni tamo ne zastupaju pravdu, nego interese bošnjačke političke elite", napominje Dodik.

Komentirajući Izetbegovićev stav da treba "presjeći utjecaj Rusije" na Balkanu i da to treba "učiniti upravo na Beogradu", Dodik je rekao da je utjecaj i Rusije i Srbije na BiH pozitivan, ali da upravo to Izetbegoviću ne odgovara.

"Rusija i Srbija su se uvijek zalagale samo za dosljedno poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma, i to je ono što je u BiH najpotrebnije. Izetbegoviću to očigledno ne odgovara jer u planu ima neko drugo uređenje BiH, kakvo je njegov otac opisao u 'Islamskoj deklaraciji", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da i Srbija i Rusija, kao dokazani prijatelji srpskog naroda u BiH, a bez obzira na negativne stavove bošnjačke politike, ostaju partneri u razvoju i jačanju Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close