Reakcija iz '90-ke

Raguž: Moj mandat nije kupljen

Vijesti / Flash | 23. 01. 2015. u 15:20 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990) stigao je demant koji prenosimo u cijelosti.

''Povodom iznesenih neistina u pojedinim medijima, HDZ 1990 u svojstvu istinitog informiranja javnosti upućuje demant.

Bosanskohercegovačka javnost svjedoči specijalnom ratu koji se posljednjih dana vodi protiv HDZ-a 1990, čiji je instrument politička korupcija i kupovanje zastupnika HDZ-a 1990, a sve u svrhu destabilizacije pozicije HDZ-a 1990 u zakonodavnim tijelima.

Na žalost kreatora ovakvih procesa, krajnji rezultat je izostao onoga trenutka kada je predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, izabran za zastupnika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vidno revoltirani još jednim pokušajem spinovanja, akteri takvih procesa su, putem svojih medija, lansirali apsurd, koji za cilj ima rušenje digniteta Martina Raguža i HDZ-a 1990.

Izbor Martina Raguža u Dom naroda PS BiH je legalan i legitiman. Na osnovu svoje kompentencije, dugogodišnje dosljednosti, dobre reputacije u političkim krugovima u BiH, kao i u EU, te zavidnom broju osvojenih glasova na Općim izborima, Martin Raguž je dobio potrebitu većinu glasova i transparentnim putem izabran u ovo zakonodavno tijelo'', stoji u priopćenju HDZ 1990.

Podsjetimo, pojedini mediji posljednih dana nagađaju kako su određeni zastupnici u Domu naroda PS BiH ''kupljeni'' kako bi glasovali za izbor Maritina Raguža u ovo tijelo.

Inače, Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž održao je u petak u Mostaru press konferenciju, na kojoj je istaknuo kako prilika koju za Bosnu i Hercegovinu predstavlja inicijativa Berlina i Londona ne smije biti propuštena te da sve političke snage moraju podržati novi pristup Europske unije prema Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji za novinare održanoj u povodu održavanja prvog od osam planiranih modula Političke akademije HDZ-a 1990, pored Raguža, govorili su direktor Političke akademije SDA Senad Šepić i direktor Fondacije Konrad Adenauer za BiH Karsten Dummel.

Prvi čovjek HDZ-a 1990 naglasio je da je Europska unija, u svjetlu događaja u Ukrajini, shvatila da se političke prilike na jugoistoku Europe moraju stabilizirati te je, u skladu s tim, odlučila "otvoriti prozor i ponuditi zrak BiH", a sada je, po Raguževim riječima, odgovornost isključivo na bh. političkim liderima.

Raguž je pozvao sve političke stranke u BiH da podrže izjavu Predsjedništva BiH kojom bi se državne institucije i institucije nižih razina vlasti obvezale na reforme nužne u procesu približavanja Europskoj uniji, no upozorio je kako su se već pojavile prve opstrukcije i zastoji.

''Predsjedništvo BiH, po aneksu 4, Ustava BiH, ovlašteno je tražiti članstvo u međunarodnim institucijama i uloga Predsjedništva ne može biti sporna. Može biti spora oko sadržaja rezolucije, no sam sadržaj ne bi trebao biti sporan jer dajemo podršku i obvezujemo se za novi europski pristup'', istaknuo je Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close