NEČUJNA I SMRTONOSNA

Rusija lansirala tihog morskog ubojicu

Vijesti / Flash | 02. 05. 2015. u 07:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska kompanija " Admiralty Shipyards", koja ima službeni ugovor sa ministarstvom obrane ove zemlje, predstavila je svoju novu, ultra modernu podmornicu iz Varšavjanka serije. Nazvana Krasnodar, podmornica je treća pod redu od šest, koliko ih ima u floti.

Ova plovila su napravljena za lov na brodove i druge podmornice, ali ne mogu zaroniti previše duboko, niti biti predugo pod vodom, kao što to mogu nuklearne podmornice.

Podmornice Varšavjanka imaju 18 torpeda i osam raketnih lansera. Ono što je još zaniljivo je da su ove podmornice izuzetno tihe, i gotovo ih je nemoguće detektirati. Prve dvije podmornice iz ove serije, nazvane Novorosisk i Rostov na Donu, trenutno su u fazi testiranja u dubokim vodama i do kraja godine bi se trebale priključiti crnomorskoj floti.

Za Krasnodar se još uvijek ne zna kada će postati službeni dio ove flote. Uprkos tome što je strogo skrivan od očiju javnosti, na internetu su se pojavile i prve fotografije najnovijeg ruskog tenka "T-14 armata".

Potpuno nov tenk snimljen je prilikom transporta vlakom na poligon izvan Moskve, uoči obilježavanja Dana pobjede 9. ožujka, na Crvenom trgu u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close