Ministar obrane

SDA pita: Protiv koga se u Mostaru borio hrvatski ministar obrane?

Ivan Anušić je prilikom ceremonije otvaranja spomenika "Zora slobode" u vojarni "Stanislav Baja Kraljević" kod Mostara izjavio kako je sudjelovao na mostarskom ratištu.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2024. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Mostar objavilo je u petak priopćenje u kojem se pitaju je li nedavna izjava ministra obrane Ivana Anušića u Mostaru bila službeni čin priznanja počinjenog udruženog zločinačkog poduhvata i agresije u čemu je sudjelovala i Hrvatska.

Naime, Ivan Anušić je prilikom ceremonije otvaranja spomenika "Zora slobode" u vojarni "Stanislav Baja Kraljević" kod Mostara izjavio kako je sudjelovao na mostarskom ratištu.

"Drago mi je da sam danas ovdje. Nakon puno godina sam došao ovdje. Zadnji put sam bio 1993. godine, kao pripadnik HVO-a sam se borio u Mostaru braneći hrvatske interese, hrvatsku državu i hrvatski narod. Ponovno ću, ako bude bilo potrebno i u političkom smislu učiniti sve da obranimo naše vrijednosti, vaše vrijednosti i opstojnost hrvatskog naroda na ovim područjima", rekao je Anušić.

Tim povodom reagirali su iz mostarskog ogranka Stranke demokratske akcije.

"Ničim izazvan, prije tri dana je novoizabrani ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić u svom obraćanju tijekom otvaranja spomenika "Zore slobode" na lokalitetu nekadašnjeg zloglasnog logora Heliodrom, potvrdio kako je 1993. godine sudjelovao na 'Mostarskom ratištu'. Ova izjava od strane ministra obrane Hrvatske nedvosmisleno još jednom potvrđuje karakter rata i agresiju na Mostar i Bosnu i Hercegovinu, međutim sada se ide i korak dalje ne skrivajući namjere i teritorijalne pretenzije koje su očito i danas prisutne", ističu iz SDA GO Mostar.

Podsjećaju kako je "Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju to okarakterizirao kao agresiju i udruženi zločinački poduhvat, a političko i vojno rukovodstvo Herceg-Bosne odgovorno za UZP osudio na ukupno 111 godina zatvora".

"Postavljamo pitanje Vladi Republike Hrvatske za kakve se to tačno vrijednosti u Mostaru 1993. godine borio ministar obrane i rođeni Osiječanin Ivan Anušić i je li ova izjava i službeni čin priznanja počinjenog udruženog zločinačkog poduhvata i agresije u čemu je sudjelovala i Hrvatska", pitaju iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close