predsjedništvo

SDP zabrinut: Zaokružuje se treći entitet

Vijesti / Flash | 10. 11. 2015. u 18:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), u novom sazivu, aktualna politička situacija u BiH ocijenjena je zabrinjavajućom, najviše zbog nastojanja SDA i HDZ-a BiH da kroz izmjene Izbornog zakona zaokruže priču o uvođenju trećeg entiteta u BiH.

Iz SDPBiH ističu da tom projektu dodatno doprinosi i mehanizam koordinacije koji bi županijama dao veće ovlasti, što bi, automatski, značilo da županije mogu imati pravo veta na pitanja od značaja za napredak BiH.

Na sjednici je zaključeno da će prema ovakvim potezima SDP BiH imati jasan stav i biti protiv bilo kakve etničke podjele BiH. Obilaskom stranačkih organizacija širom BiH, dodatna potvrda ovog stava bit će prenijeta članstvu, što će doprinijeti tome da članovi stranke u svakom trenutku budu upoznati s aktivnostima organa stranke te da prijedlozima pomognu u njihovoj realizaciji.

Članovi Predsjedništva SDPBiH iskazali su zadovoljstvo zbog uspješno provedenih unutarstranačkih reformi u proteklih deset mjeseci, koje su kao rezultate dale provođenje izbora za predsjednike lokalnih organizacija i predsjednika SDPBiH po sustavu "Jedan član - jedan glas", održavanje 6. redovnog Kongresa partije i novi saziv Glavnog odbora.

Na sjednici je najavljen i nastavak pregovora s političkim strankama i nevladinim organizacijama o okrupnjavanju ljevice u BiH i eventualnom zajedničkom nastupu na sljedećim lokalnim izborima, što bi u budućnosti dovelo do formiranja jakog ljevičarskog bloka u BiH, priopćeno je iz SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close