Miting u Nišu

Šešelj neće dobrovoljno u Haag, a Srbiju želi pripojiti Rusiji

Vijesti / Flash | 29. 04. 2015. u 18:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je večeras u Nišu kako se dobrovoljno neće vratiti u Haag, te da nema potrebu dodatno komentirati odgovor svog pravnog tima Žalbenom vijeću Haškog suda, jer u njemu, kako je rekao, sve piše.

Šešelj je, najprije, na konferenciji za novinare, a zatim i na mitingu u centru Niša, rekao kako su srpski radikali posvećeni obnovi stranke i da su zbog medijske blokade prinuđeni da se pristalicama obraćaju na javnim tribinama putujući po Srbiji.

Izjavio je kako bi Srbija u vanjskoj politici trebala da se integrira s Rusijom i savezom zemalja oko nje, kao i da bi trebala pristupiti vojnom savezu s Rusijom i članicama tog saveza. Šešelj je ponovno zatražio raspisivanje izbora na svim razinama i rekao da on "pikira mjesto predsjednika vlade", javlja Tanjug.

Dodao je kako bi SRS mogao surađivati sa strankama koje su naklonjene Rusiji i da bi u SRS-u mogli da se vrate svi oni članovi koji su je napustili, osim onih koji su toj stranci ukrali odbornički ili zastupnički mandat.

Na mitigu su govorili lokalni lideri SRS-a i dužnosnici stranke Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Milorad Mirčić i Nemanja Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close