Akcija

SIPA pretresa 24 lokacije u BiH zbog duhana

Vijesti / Flash | 06. 10. 2016. u 07:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u suradnji sa UNO BiH, počeli su jutros akciju na 24 lokacije u BiH, saznaje Srna.

Pretresi se vrše s ciljem pronalaska članova organizirane kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenim prometom trošarinske robe, odnosno duhanskih proizvoda.

Kako je priopćeno iz Uprave za neizravno oporezivanje, aktivnosti na terenu provode se na više od 30 lokacija širom Bosne i Hercegovine uključujući Orašje, Bijeljinu, Gradačac, Brčko, Banja Luku, Sanski Most, Mostar, Grude, Posušje…

''U tijeku su pretresi lokacija, izuzimanje dokumentacije i opreme, te oduzimanje duvana koji se nezakonito prodavao na tržištu BiH. U aktivnostima sudjeluje oko 100 službenika Uprave za neizravno oporezivanje. Tijekom dana očekuje se privođenje više desetina osoba na obavještajne razgovore, za koje su u ranijem razdoblju prikupljani dokazi da se bave nezakonitim prometom duhana u Bosni i Hercegovini'', navedeno je.

Iz Uprave podsjećaju kako su tijekom prošle godine službenici UNO i SIPA-e proveli akcije kodnog naziva 'List' i 'List 1' kada je ukupno oduzeto oko 48 tona rezanog i duhana u listu i nekoliko strojeva za rezanje duhana koji se nezakonito prodavao u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close