zbog prijašnjih nereda

Sjednica kosovskog Parlamenta u ponedjeljak, najavljene stroge mjere osiguranja

Vijesti / Flash | 28. 10. 2015. u 12:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski Parlament trebao bi zasjedati u ponedjeljak, 2. studenog, barem je tako najavio predsjednik tog tijela Kadri Veseli, koji je također najavio da će iskoristiti sve ovlasti kako bi spriječio ponovne scene nasilja u skupštinskoj sali.

Veseli, pri tome, ne odbacuje mogućnost da u parlamentarnoj dvorani budu i pripadnici sigurnosnih službi, kao ni mogućnost da se sa sjednice udalje zastupnici koji izazovu incident, prenosi Tanjug.

Prištinski mediji pišu kako je Veseli kritizirao pripadnike sigurnosnih službi koji, kako je naveo, nisu bile sposobni spriječiti unošenje suzavca u Parlament, što su učinili pripadnici dijela kosovske oporbe koji se protive sporazumu Prištine i Beograda o osnivanju Zajednice srpskih općina.

Koha Ditore, inače, u današnjem tekstu posvećenom potpisivanju sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju, navodi da bi jedino u slučaju ratifikacije tog dokumenta paralmentarno zasjedanje moglo proći bez suzavca.

"Oporba neće blokirati ratifikaciju SSP-a", naslov je u današnjoj Kohi, dok Kosova Sot piše da se "SSP pokazao građanima Kosova kao iznimno značajan trenutak, ali je za njegovo odgađanje odgovorna vlada".

Iako se lideri tri oporbene stranke (ABK, Inicijativa za Kosovo i Samoopredjeljenje), nisu o tome još izjasnili, izvori Kohe vjeruju da je "volja oporbe da se ne spriječi ratifikacija SPP-a".

Kopirati
Drag cursor here to close