Das Werk

Skandal u Austriji: Redovnicu osam godina silovao svećenik

Vijesti / Flash | 10. 11. 2014. u 09:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimokatoličku crkvu u Austriji potresa nova afera zbog silovanja jedne redovnice. Naime, Austrijanka Doris Wagner iznijela je u javnost, napisavši knjigu, kako je osam godina trpjela zlostavljanje u jednom katoličkom redu u Austriji, kojem je prišla kada je imala 19 godina.

Wagner je iznijela ozbiljne optužbe protiv rimokatolike crkve, tvrdeći da ju je osam godina silovao jedan svećenik, zbog čega je čak pokušala izvršiti samoubojstvo.

Prije tri godine ona je okrenula leđa katoličkim redu i započela novi život, a danas živi u braku i izdala je knjigu pod naslovom ' Nicht mehr ich 'u kojoj je opisala torturu koju je pretrpjela u samostanu, kao i sva zlostavljanja i silovanja.

U knjizi je navela kako su joj uskraćene sve slobode, kontakt s roditeljima i prijateljima, kao i čitanje knjiga, novina, i gledanje televizije i slušanje radija.

Wagner tvrdi kako nije jedina koja je prošla kroz ove grozne torture, izolacije, ucjenjivanja i seksualnog zlostavljanja.

Također u knjizi pod nazivom ukazuje kako je zbog tortura bilo i samoubojstava.

U svom dijelu Wagner ne piše o kojem je samostanu riječ, ali je poznato da je ona pristupila redu Das Werk.

U priopćenju taj red izražava žaljenje što je Wagner na "tako negativan način doživjela godine u ovoj zajednici i da je mnoge pozitivne događaje, koje je imala, izbrisala".

Kopirati
Drag cursor here to close