Zaboravko

Srbija zaboravila ukinuti sankcije Iranu

Vijesti / Flash | 05. 01. 2015. u 08:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To što Srbija nije ukinula sankcije Iranu čim je to uradila Eu7ropska unija potpuno je neozbiljno za našu diplomaciju i pitam se što li radi tih tisuću ljudi zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova'', rekao je Predrag Simić, profesor Fakulteta političkih znanosti i bivši veleposlanik za Blic komentirajući činjenicu da je službeni Beograd ''zaboravio'' ukinuti kaznene mjere Teheranu.

Srbija je ove sankcije uvela u studenom 2012., slijedeći odluku EU koja je htela primorati Teheran na obustavljanje nuklearnog programa, ali kada ih je Bruxelles u siječnju 2014. djelomično ukinuo, Beograd to nije učinio.

Aktuclni šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić je najavio kako će provesti reviziju svih sankcija koje je Srbija uvela. Kako je rekao, zadužit će suradnike da mu pripreme izvještaj za koje se sve restriktivne mjere Srbija opredijelila i kada, navodeći da su snazi i dalje one protiv Irana, Belorusije i Sirije.

''Međutim, od Dačića nismo uspeli čuti o kojim se sve zemljama radi i jesu li još na snazi sankcije protiv Obale Bjelokosti, Zimbabvea i Gvineje'', navodi Blic dodajući kako odgovor nisu dobili ni od njegovih suradnika u Ministarstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close