vatreni obračun

Teroristički napad u turističkom središtu Tunisa, 27 mrtvih

Vijesti / Flash | 26. 06. 2015. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeset i sedam osoba, među kojim su i strani turisti, ubijeno je u petak kada je naoružani muškarac otvorio vatru u jednom hotelu u Soussei, na jugu Tunisa, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

''Bio je to teroristički napad na hotel Marhaba u Soussi. Bilo je 27 mrtvih i šest ranjenih osoba. Napadač je ubijen'',  izjavio je za državnu televiziju glasnogovornik ministarstva Muhamed Ali Arui.

Arui nije isključio mogućnost da je bilo više napadača. Državna televizija je ranije objavila da je napad izveden na plaži ispred jednog hotela u turističkoj zoni u Soussei, 140 km južno od Tunisa.

Reuters javlja da je došlo do vatrenog obračuna napadača i policije, da su sudjelovala dva napadača i da je jedan ubijen.

Prema prvim informacijama, napad je izveden na plaži u blizini hotela Imperial Marhabam, čuli su se pucnji i jedna jača detonacija, a trenutno u cijeloj oblasti vlada panika i nema preciznih informacija o tome šta se događa. Zasad nije poznato koji drugi hotel je meta napadača.

Grad Sousse je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa napadnute plaže, na kojoj se vidi dvoje turista kako leže u pijesku, a pretpostavlja se da su oboje ubijeni.

U Sousseu je jedan od najpoznatijih turustučkih kompleksa na sjeveru Afrike u koji dolazi veliki broj turista iz Europe.

Uskoro opširnije...

Kopirati
Drag cursor here to close