Za bolji rad

TIKA donirala GSS-u FBiH vozilo za potragu i spašavanje

Predsjednik TIKA-e Serkan Kayalar na prigodnoj svečanosti naglasio je da je riječ projektu koji ima izuzetnu vrijednost, te da se radi o donaciji namijenjenoj dugogodišnjim partnerima - GSS-u FBiH.
Vijesti / Flash | 13. 08. 2024. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / TIKA donirala GSS-u FBiH vozilo za potragu i spašavanje

Turska agencija za koordinaciju i saradnju (TIKA) danas je izvršila primopredaju vozila za potragu i spašavanje namijenjenog Gorskoj službi spašavanja Federacije BiH.

Predsjednik TIKA-e Serkan Kayalar na prigodnoj svečanosti naglasio je da je riječ projektu koji ima izuzetnu vrijednost, te da se radi o donaciji namijenjenoj dugogodišnjim partnerima - GSS-u FBiH.

''To je služba koja okuplja volontere na polju potrage i spašavanja s najdužom tradicijom u BiH. Našu dugogodišnju suradnju okrunili smo ovim projektom. Prethodnih godina smo dosta surađivali na polju obuke. Nakon te suradnje podržali smo GSS u opremi, a ove godine donirali smo vozilo za potragu i spašavanje. To je značajan korak ka razvijanju njihovih kapaciteta i sposobnosti'', kazao je Kayalar.

Izrazio je veliku zahvalnost GSS-u na njihovom doprinosu i angažmanu u Turskoj nakon zemljotresa koji se dogodio 6. veljače ove godine, "kada su volonteri, ovi hrabri ljudi išli spašavati živote naših građana".

''Nadam se i siguran sam da ćemo i u nadolazećem razdoblju nastaviti s našom suradnjom'', istkaoa je Kayalar.

Tijekom posjete BiH predsjednik Turske agencije za koordinaciju i suradnju (TIKA) naozčit će svačanom otvaranju vrijednih projekata koje je financirala ova organizacija.

Za sutra je planirano svečano otvaranje projekta Formiranja sustava za digitalizaciju arhiva FBiH, zatim projekta Donacije tehničke opreme za CNC laboratorij Internacionalnog univerziteta u Sarajevu te svačanom otvaranju Fabrike za preradu i pakovanje meda u Kaćunima u općini Busovača.

Predsjednik TIKA-e Serkan Kayalar će u četvrtak, 15. kolovoza u Memorijalnim centru Srebrenica-Potočari potpisati i protokol o realizaciji finalne faze Projekta osnivanja Muzeja genocida u Srebrenici.

Kopirati
Drag cursor here to close