Kaznene prijave

Tužiteljstvo HNŽ: Postupamo po prijavi ''Future'', a uključen je i FUP

Kaznene prijave "teške" pola milijarde KM, kako su naveli, podnijeli su protiv čelnika ZZO-a HNŽ i Vlade HNŽ.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2022. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Tužiteljstva HNŽ su za Avaz potvrdili informacije koje su u petak iznesene na press konferenciji "Future" u Mostaru o tome da je Federalno tužiteljstvo kaznenu prijavu koju su podnijeli iz ovog Udruženja proslijedili njima na nadležno postupanje.

Međutim, kako su naveli, nisu točne informacije da se u vezi te kaznene prijave ne postupa.

"Tužiteljstvo postupa po prijavi i od Federalne uprave policije (FUP) su zatražene provjere navoda iz prijave te u tom cilju i pribavljanje određene dokumentacije", kazali su za Avaz iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Podsjetimo, iz "Future" su kazali da im je iz Federalnog tužiteljstva odgovoreno da su njihovu kaznenu prijavu proslijedili Županijskom tužiteljstvu što je izazvalo njihovo razočarenje, jer, prema tvrdnji Marina Bage, predsjednika "Future", s tom pravosudnom institucijom imaju vrlo loše iskustvo.

Kaznene prijave "teške" pola milijarde KM, kako su naveli, podnijeli su protiv čelnika ZZO-a HNŽ i Vlade HNŽ zbog sumnji na niz koruptivnih kaznenih djela u oblasti zdravstva. Kako su ustvrdili, ugovori za zdravstvene usluge se sklapaju bez javnih nabavki, a novac namijenjen za zdravstvo u iznosu od 100 milijuna KM na godišnjoj razini nezakonito troši. Prijavom je obuhvaćen period od pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close