Sjednica Glavnog stana

U Čapljini 12. prosinca peti Sabor HSP-a BiH

Vijesti / Flash | 15. 11. 2015. u 12:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni stan Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine održao je u Domu dr.Ante Starčevića u Mostaru svoju 17. sjednicu, na kojoj se raspravljalo o temama o kojima odlučuje Glavni stan a vezano uz održavanje 5. redovnog Sabora Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine.

Prije svega utvrđeno je kako je proteklo vrijeme pokazalo određene manje propuste u Statutu HSP BiH, zbog čega su se dale glavne smjernice izmjena i dopuna Statuta, te je oformljeno Povjerenstvo za izradu izmjena i dopuna Statuta, sa zadatkom da pripremi izmjene i dopune Statuta za predstojeći Sabor.

Glavni stan je donio odluku o broju izaslanika na 5. Saboru kojom je odlučeno da će na Sabor biti pozvano 230 izaslanika, te donijelo odluku o ključu za predlaganje izaslanika za Sabor po podružnicama. Za izvršenje ovih odluka, kao i za pripremu Sabora oformljeno je Povjerenstvo za pripremu Sabora.

Glavni stan je također prihvatilo odluku da se 5. redovni Sabor održi u Čapljini.

Predsjednik HSP BiH je sukladno svojim statutarnim ovlastima donio odluku da će se 5. redovni Sabor HSP BiH održati 12. prosinca 2015. godine.

Glavni stan je također osudio terorističke napade u Parizu, navodeći kako je pružena ruka prijateljstva i zaštite na najgrublji način iznevjerena.

Kopirati
Drag cursor here to close