Migracijska kriza

U Opatovcu 1.120 migranata, vlak krenuo i prema Sloveniji

Vijesti / Flash | 19. 10. 2015. u 10:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prihvatnom centru za izbjeglice i migrante u Opatovcu u 10 sati bilo je 1.120 izbjeglica i migranata koji su noćas i rano jutros iz Srbije ušli u Hrvatsku, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović dodajući kako je jutros prema slovenskoj granici iz Tovarnika krenuo vlak, a noćas i šest autobusa.

Džigumović je također kazao da se izbjeglice i migranti u Hrvatsku propuštaju sukladno mogućnostima njihovog napuštanja zemlje. Potvrdio je kako je bilo pokušaja ilegalnog ulaska izbjeglica i migranata preko područja graničnog prijelaza Bajakovo ali ih je policija uspjela zaustaviti.

"Svi ulasci u Hrvatsku odvijaju se isključivo preko Bapske", rekao je Domagoj Džigumović.

U mjestu Berkasovo nedaleko Šida na području Srbije uz granicu sa Hrvatskom, prema novinarskim procjenama, više je od pet tisuća izbjeglica i migranata koji u velikom broju autobusa čekaju na ulazak u Hrvatsku. Osim djelatnika i volontera nevladinih humanitrnih organizacija na Berkasovu nisu zamjećeni pripadnici srbijanske policije koji bi ih usmjeravali i kontrolirano propuštali prema Hrvatskoj.

Brojne izbjeglice su izvan autobusa iako neprestano pada kiša, a cesta kojom se prelazi granica s Hrvatskom gotovo se i ne vidi od velikih količina blata.

Od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 197. 376 migranata, a od ponoći do 9 sati 196 , podaci su sa stranica MUP a od 10 sati. Na graničnim prijelazima Bregana i Trnovec u tijeku je prihvat migranata u Republiku

Kopirati
Drag cursor here to close