Reakcije

U UKC Tuzla pacijent napao doktoricu: Stigle reakcije

Vijesti / Flash | 30. 04. 2015. u 18:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme liječnička struka, odnosno bijeli mantil, učestalo je na meti fizičkih nasrtaja pacijenata, te su kolege sve češće izložene fizičkim napadima, prijetnjama i drugim dodatnim opterećenjima za ionako težak posao, navodi se u priopćenju Liječničke komore Tuzlanske županije kojega potpisuje predsjednik komore prof.dr.sc. Haris Huseinagić.

"Najstrožije osuđujemo posljednji napad na dežurnog liječnika koji se dogodio u srijedu navečer od strane pacijenta, te apelujemo na sve nadležne da doprinesu zaštiti i jačanju digniteta kao i poboljšanju statusa liječnika i liječničke struke.

Također, pozivamo sve institucije da u granicama svojih nadležnosti iniciraju izmjene zakonodavstva, te liječnike zaštite jednakopravno kao i ostale službene osobe, a kako to predviđa zakonodavstvo Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju.

Reagirao je i strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanske županije. U priopćenju je navedeno kako ovaj sindikat oštro osuđuje napad na doktoricu A.E. od strane pacijenta koji se dogodio 29.04.2015.god. u prostorijama prijemne ambulante Interne klinike UKC Tuzla.

"Već duže vremena doktori su svakodnevno izloženi raznim vrstama pritisaka, prijetnjama, a nerijetko i verbanim napadima od strane pojednih pacijenata, što se do sada toleriralo i prešutno prelazilo preko toga.

Najnoviji događaj nam samo pokazuje na koji nivo je svedena liječnička profesija i kakav je odnos društva prema nama doktorima nekadašnjim 'herojima u bijelom'. Osim što radimo za mizernu plaću koja je ipod svakog dostojanstva za zvanje koje nosimo (koja je u nivou šalterskog radnika u BH Telecomu ili Elektroprivredi) treba da dozvolimo sebi još i da nas tuku.

Tražimo od nadležnih da poduzmu sve zakonske mjere u cilju zaštite liječnika i medicinskog osoblja na radnom mjestu i da se pokrene incijativa za izmjenu zakona po kome će se napad na medicinsko osoblje na radnom mjestu tretirati kao napad na službenu osobu i time prevenirati negativna ponašanja pojedinaca", priopćeno je iz strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanske županije kojeg potpisuje predsjednik dr. Admir Suljić.

Kopirati
Drag cursor here to close