Agent Tajne Sile

Uhićen hrvatski obavještajac u Beogradu?

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 14:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijansko tužiteljstvo potvrdilo je da je uhićeni muškarac optužen za špijunažu ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a do 1990. godine je živio i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji, javlja B92. 

Bezbjednosno informativna agencija (BIA) u petak je uhitila hrvatskog obavještajca, kako su u petak poslijepodne javili beogradski mediji.

Glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva Tatjana Sekulić potvrdila je Radioteleviziji Srbije da je u suradnji tog tužiteljstva i agencije BIA uhićena jedna osoba, ali nije mogla navesti pojedinosti o tome slučaju za koji su beogradski mediji neslužbeno objavili da je riječ o agentu hrvatske obavještajne službe, prenosi Hina.

Sekulić je potvrdila da je uhićenom muškarcu određeno zadržavanje do 48 sati.

Navodno je riječ o agentu koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, a radio je za hrvatsku obavještajnu službu.

Portal Večernjih novosti objavio je ranije da je akcija izvedena u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu te da uhićeni ima dvojno državljanstvo, Srbije i Hrvatske.

Prema tvrdnjama B92 novinarima bi se trebao obratiti netko od najviših državnih dužnosnika, ali za sada još o tome nema službene potvrde.

Kopirati
Drag cursor here to close