U blizini Pariza

Uhićene dvije osobe zbog sudjelovanja pri planiranju napada u travnju

Vijesti / Flash | 07. 06. 2015. u 16:28 Sa. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva muškarca su uhićena u nedjelju u predgrađu Pariza u okviru istrage o sudjelovanju u korist Alžirca Sida Ahmeda Hlama, osuđenog za ubojstvo i planiranja napada u travnju najmanje na jednu crkvu u blizini Pariza, saznaje se iz nekoliko izvora.

Dva čovjeka od tridesetak godina su pritvorena oko 6.00 sati (4.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), mjera koja bi mogla trajati do 96 sati u okviru istrage zbog "udruživanja u vezi s terorističkim djelovanjem", precizirao je sudski izvor.

Sid Ahmed Hlam, 24-godišnji student optužen i zatvoren od 24. travnja, osumnjičen je za ubojstvo jedne žene, Aurelie Chatelain, 19. travnja u Villejuifu u blizini Pariza i planiranja napada na crkvu u ovom gradu.

Tri osobe su uhićene krajem travnja u okviru istrage o mogućim sudjelovanjima, ali jedna od njih, čovjek osumnjičen da je pomogao Sidu Ahmedu Hlamu u njegovom planu napada, je bio pod istragom.

Tužitelj Pariza je rekao da je Sid Ahmed Hlam "prošao kroz instrukcije koje mu je dala najvjerojatnije Sirija u ime terorističke organizacije.

On je "postupao primajući pomoć u automobilima i zalihu oružja", dodao je on.

Kopirati
Drag cursor here to close