Još jedno pogođeno naselje

Ultrasi se probili do Kostajnice - Uručili agregate i higijenske potrepštine

Uz agregate, Ultrasi su u ovo malo mjesto donijeli i druge potrepštine poput zaliha vode i nužnih higijenskih sredstava koje su podijelili lokalnom stanovništvu.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2024. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko pripadnika Ultrasa, navijačke skupine HŠK Zrinjskoga iz Mostara, u poslijepodnevnim satima jučer se uspjelo probiti do naselja Kostajnica u općini Konjic. 

Navijači iz Mostara isporučili su 10 neophodnih agregata ugroženom stanovništvu ovog kraja kako bi imali struju, te koliko toliko imati normalnije uvjete življenja u ovim teškim trenucima, kad su odsječeni od ostatka svijeta i bez električne energije. 

Uz agregate, Ultrasi su u ovo malo mjesto donijeli i druge potrepštine poput zaliha vode i nužnih higijenskih sredstava koje su podijelili lokalnom stanovništvu. 

Svoju zahvalnost navijačima za pruženu pomoć na licu mjesta uputio je i župnik Župe Obri sa sjedištem u Kostajnici, don Marino Marić.

Podsjetimo, poplave koje su s četvrtka na petak, 4. listopada, pogodile Jablanicu i sjeverni dio Hercegovine, potpuno su od svijeta odsjekle područje u dolini rijeke Neretvice gdje su smještene župe Podhum-Žitače, Obri i Solakova Kula.

Kako je za Katolički tjednik kazao župnik u Obrima, sa sjedištem u Kostajnici, don Marin Marić, stanje je je tada bilo kritično.

''Sinoć od 2:00 sata nemamo struje i telefona. Ono što je najteže jest da ljudi nemaju vode. S planine Bokševice pokrenula su se klizišta koja su nas u potpunosti odsjekla od svijeta. Još uvijek nikakvu pomoć nismo dobili'', rekao je župnik tada upućujući apel za dostavu vode, lijekova i agregata – što im je bilo najpotrebnije.

Kopirati
Drag cursor here to close