Civilna zaštita

Uručene zlatne značke i zahvalnice onima koji su doprinijeli zaštiti FBiH

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 16:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanosti upriličenoj u povodu Dana civilne zaštite FBiH uručene su zlatne značke i zahvalnice pojedincima i kolektivima.

''Obilježavanje tog dana nije samo prigoda za slavlje i priznanja, već prije svega ovaj događaj ima značaj da se široj javnosti ukaže na opće strateške pravce razvoja ove višedimenzionalne oblasti'', izjavila je zapovjednica Federalnog stižera civilne zaštite Jelka Milićević.

Skrenula je pozornost na potrebu pripremljenosti pravnih osoba, građana i njihovog poznavanja sigurnosnih prijetnji o poduzimanju osobne i uzajamne zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i opasnosti.

''Cilj našeg posla u narednom srednjoročnom razdoblju je daljnji rad na uspostavljanju pravodobnog i učinkovitog odgovora društva na izazove o ugrožavanju od prirodnih i drugih nepogoda po stanovništvo, materijalna dobra i okoliš'', kazala je Milićević.

Težište rada u razvojnom ciklusu Federacije, istaknula je, bit će usmjereno na razvoj i implementaciju područja prevencije kao redovite djelatnosti tijela i vlasti.

''Između ostalog, radi se na deminerskim zadacima s ciljem osiguravanja povratka izbjeglih i raseljenih osoba. Također, ulažemo velike napore na edukaciji pripadnika civilne zaštite i tehničkom usavršavanju kako bi što spremnije obavljali zadatke u domenu Federalne uprave civilne zaštite'', rekao je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

U proteklom razdoblju, dodao je, povećani su kapaciteti u djelovanju prirodnih nepogoda, a u suradnji sa Vladom Federacije BiH uloženo je puno u raščišćavanju korita, te na mjestima pogođenim klizištima.

Na svečanosti koju je organizirao Federalni stožer civilne zaštite Milićević i Solak su pripadnicima civilne zaštite i subjektima sustava zaštite i spašavanja čestitali njihov dan te im uručili zahvalnice.

Crvenom križu Federacije BiH dodijeljena je plaketa civilne zaštite.

Zlatnu značku civilne zaštite dobili su: Tihomir Ćurak, Bajro Imširović, Sead Jonuzović, Malik Krivić, Benedin Pejić, Mladen Rudež i Sead Vrana.

Za iskazane podvige, umijeće i požrtvovanje pismene pohvale i zahvalnice uručene su i mnogim kolektivima, te pojedincima, koji su na različite načine doprinosili jačanju kapaciteta zaštite i spašavanja u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close