Druga strana medalje

VIDEO | Kaplanova strana priče: Perića nisam taknuo, Raguž je mene napao

Vijesti / Flash | 06. 10. 2016. u 07:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uopće nije sporna odgovornost oko prekidanja izbora. Ja ne bježim od te odgovornosti. Međutim, okolonosti koje su dovele do prekidanja izbora nisu bile bilo kakve nego su bile konkretne'', rekao je Salmir Kaplan za TV1.

Optužio je medije iz zapadne Hercegovine da krivo predstavljaju slučaj te da drže ''nekog čovjeka dva dana u bolnici'' dodavši da su to gluposti koje ne stoje i da su dio plana.

Rekao je kako je HDZ odnio kutije, ali kaže kako ne želi puno pričati o napadu jer ''postoje organi koji trebaju ispitati šta se tu dogodilo''.

''Gospodina Perića nisam napao. Fizičkog kontakta nije bilo. Postoje svjedoci. To što sam mu rekao da rađi krađu i da bi ga trebalo biti stid, to je druga stvar. A gospodin Raguž je napao mene'', rekao je Kaplan dodavši kako je i on tražio liječničku pomoć jer je ozlijedio leđa.

Kaplan je rekao kako su se 2. listopada ''dogodile neke stvari koje su se počele događati puno prije''.

''Izborna krađa u Stocu je postala normalna pojava'', rekao je Kaplan. Istaknuo je kako je smirio 500 ljudi da ne rade neke stvari.

Optužio je predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva da nema zadaću da se provodi zakon i da sve bude legalno i legitimno nego da mu je jedina zadaća da pobjedi HDZ.

''Kako, nije uopće bitno. On radi sve po instrukcijama HDZ-a i sve ono što će HDZ ostaviti na vlasti'', kaže Kaplan.

Naveo je da, kada su u 14 sati vidjeli kolika je izlaznost građana za koje se zna da su za Inicijativu za Stolac i koji će podržati njega, ''iz stolačke centrale HDZ-a došla je naredba da se ide na plan B''.

''Kada se to dogodilo, prekinuti su izbori'', rekao je Kaplan.

Rekao je kako bi želio da Središnje izborno povjerenstvo udalji članove stolačkog izbornog povjerenstva iz ponovljenih izbora te da nije riječ o sukobu Bošnjaka i Hrvata u Stocu te da među narodom nema napetosti.

Kopirati
Drag cursor here to close