How does it work?

VIDEO | Pogledajte što sve čeka BiH na europskom putu

Vijesti / Flash | 16. 02. 2016. u 11:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na službenoj Facebook stranici Europske komisije za proširenje i susjedsku politiku objavljena je informacija o predaji aplikacije Bosne i Hercegovine, ali i kratki video koji slikovito opisuje put koji BiH treba preći do članstva u Europskoj uniji.

EU enlargement - how does it work?

Bosnia and Herzegovina has submitted today its application to join the EU: http://bit.ly/1XsEOixBut do you know how the EU enlargement process actually works? Watch the video to find out!

Posted by EU Neighbourhood & Enlargement on Monday, 15 February 2016


Podsjetimo, predsjednik Predsjedništva BiH Dragan Čović predao je u ponedjeljak u Bruxellesu zahtjev za članstvo te zemlje u EU predstavniku zemlje predsjedateljice, nizozemskom ministru vanjskih poslova Bertu Koendersu.

Potpredsjednica Europske komisije i visoka predstavnica unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini izjavila je kako će unija sada proučiti zahtjev poručivši da je to dobra vijest i za BiH i za Uniju.

Čović je izjavio je kako već za nekoliko mjeseci očekuje pozitivno mišljenje Europske komisije, a da sljedeće godine BiH dobije kandidatski status.

Kopirati
Drag cursor here to close