usvojen akcijski plan

Vlada HNŽ-a ima plan do 2018. godine

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 16:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ) usvojila je tijekom današnje sjednice Akcijski plan za realiziranje Reformske agende za BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade.

Aktivnosti koje će Vlada provesti do 2018.

Plan sadrži niz aktivnosti koje će Vlada provesti do 2018. godine, a na poseban način istaknuto je donošenje Strategije razvitka i Prostornoga plana HNŽ-a, kao i zajednički smještaj županijskih tijela i uvođenje sustava e-Vlade. Vlada je razmotrila Dokument okvirnog Proračuna HNŽ-a za razdoblje od 2016. do 2018. godine, te zadužila Ministarstvo financija da prikupi i razmotri prijedloge koje će u svezi s predloženim Dokumentom dostaviti ministarstva i druga tijela županijske uprave. Prijedlog tako sačinjenoga Dokumenta Vlada će razmotriti na sljedećoj sjednici.

Iz resora Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Vlada je utvrdila Prijedlog Odluke o postupku i uvjetima za utvrđivanje statusa građevina iz mjerodavnosti Županije, izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donesena je Odluka o davanju suglasnosti za osnivanje posebnih lovišta "Prenj" i "Čvrsnica".

Vlada je usvojila Program utroška sredstava za 2015. godinu Upravi za prognanike i izbjeglice s pozicija pomoći povratnicima i skrbi za raseljene osobe i povratnike.

Imenuje se Radna skupina koja će procijeniti ugroženost HNŽ-a

Iz oblasti civilne zaštite i vatrogastva, Vlada je usvojila Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje u 2015. godini i donijela Rješenje o imenovanju Radne skupine za izradu Procjene ugroženosti prostora HNŽ-a od prirodnih i drugih nepogoda.

Iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je Zaključkom prihvatila partnerstvo za sufinanciranje projekta "Povećanje energetske učinkovitosti u javnim objektima na području FBiH" za potrebe Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu, za što će sredstva biti planirana u izmjenama i dopunama Proračuna.

Također, Vlada je donijela Odluku o utemeljenju Mirovnoga vijeća za mirno rješavanje kolektivnih radnih sporova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close