Izvještaj

Vlada tvrdi da je odradila 87 posto zacrtanog posla

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 11:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stopostotan učinak je ostvarilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a slijedi Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti s 97 posto, navodi se u Izvještaju o radu Vlade Federacije BiH za 2015. godinu, kojeg je usvojila i proslijedila Parlamentu FBiH na razmatranje federalna Vlada.

Dodaje se kako je ostvarenje od 93 posto imalo Federalno ministarstvo financija, dok su federalna ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, zdravstva, te trgovine imala realizaciju od 92 posto.

Naime, izvještaj ima 432 stranice i u njemu su detaljno predstavljene prošlogodišnje aktivnosti svakog federalnog ministarstva na osnovu izvještaja koje su Federalnom zavodu za programiranje razvoja dostavila sva federalna ministarstva.

Ukupan postotak izvršenja planiranih aktivnosti na razini Vlade FBiH u 2015. godini, odnosno prosjek po ministarstvima, iznosi 87 posto.

Inače, godišnji izvještaji o radu Vlade Federacije BiH rade se u skladu s Poslovnikom o radu Vlade FBiH i Uredbom o planiranju rada i izvještavanju o radu Vlade FBiH, federalnih ministarstava i institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close