Zastava 2024

VIDEO | Vojska Srbije održala vojnu vježbu povodom Dana srpskog jedinstva

Tijekom vježbe prikazano je raznovrsno naoružanje, uključujući novu generaciju borbenih aviona Rafale 4.1, koje Srbija nabavlja od Francuske.
Vijesti / Flash | 21. 09. 2024. u 11:10 Bljesak.info
Održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije ''Zastava 2024''

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beogradu je na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" održana vojna vježba "Zastava 2024" u čast Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ova manifestacija okupila je brojne gledatelje, a prisutni su bili i visoki dužnosnici, uključujući predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

U svom obraćanju, Vučić je izrazio ponos na napredak vojske Srbije, ističući značajne promjene u opremi i plaćama vojnika.

"Plaća vojnika bila je prije deset godina 330 eura, a danas je četiri puta veća", naglasio je predsjednik.

Tijekom vježbe prikazano je raznovrsno naoružanje, uključujući novu generaciju borbenih aviona Rafale 4.1, koje Srbija nabavlja od Francuske.

"To je najnovija verzija, s najsuvremenijim radarskim sustavima i zaštitom", rekao je Vučić, dodajući da su svi helikopteri u vojsci modernizirani i naoružani.

Vučić je usporedio trenutni vojni status sa stanjem iz 2013. godine, kada su vojnici često bili bez osnovne opreme, poput čizama.

"Pogledajte kako danas naši vojnici izgledaju. Naš napredak je ogroman", istaknuo je.

Predsjednik je također naglasio da Srbija po broju operativnih tenkova zauzima visoko mjesto u Europi, s naglaskom na proizvodnju naoružanja u zemlji.

"Pedeset posto naše opreme se proizvodi u Srbiji, što nas čini jednom od najnaoružanijih vojski u Europi proporcionalno broju stanovnika", zaključio je Vučić.

Ova vježba predstavlja važan korak u unapređenju vojne sposobnosti Srbije i jačanju nacionalnog identiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close