Novi sustav sigurnosti

Vulin: Srbija očekuje od velikih sila preuzimanje odgovornosti za sudbinu planeta

Podpredsjednik srbijanske Vlade Aleksandar Vulin sudjeluje na sastanku visokih predstavnika za sigurnost BRIKS-a u Sankt Peterburgu. Vulin drži da BRIKS može ponuditi ne samo gospodarski savez već i prerasti u jamac sigurnosti.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2024. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podpredsjednik srbijanske Vlade Aleksandar Vulin kazao je kako je u nužan povratak straha od uništenja ili razuma u svjetsku politiku te kako Srbija očekuje od velikih sila preuzimanje odgovornosti za sudbinu planeta i uspostavu novog sustava sigurnosti.

Revizija istine o Drugom svjetskom ratu

Vulin je to kazao tijekom obraćanja sudionicima sastanka visokih predstavnika za sigurnost BRIKS-a i partnerskih zemalja u Sankt Peterburgu te istaknuo kako Srbi i Rusi vjeruju da je istina sama po sebi dovoljna i da je zato nisu ni mnogo branili niti su ozbiljno shvatili pokušaje revizije istine o Drugom svjetskom ratu i rezultate te revizije.

Kako je u četvrtak priopćeno iz srbijanske Vlade, Vulin drži da BRIKS može ponuditi ne samo gospodarski savez već i prerasti u jamac sigurnosti koji će vratiti ravnotežu i strah od uništenja.

Europska unija upozorila je početkom rujna Srbiju kako bi se trebala suzdržati od održavanja i intenziviranja odnosa s Moskvom jer održavanje bliskih veza s Rusijom nije u skladu s načelima na kojima počiva proces pristupanja i moguće članstvo u EU.

Srbija partner Rusije

Upozorenje je stiglo nakon što se Vulin u Vladivostoku sastao s Putinom, kojemu je rekao da Srbija nije samo strateški partner Rusije, nego i njezin saveznik, te da Beograd nikada neće uvesti sankcije protiv Rusije niti će ikada postati članica NATO-a.

Vulin obnaša dužnost ministra bez lisnice u vladi Srbije i pod američkim je sankcijama, a u vrijeme dok je bio na čelu srbijanske obavještajne agencije BIA osigurao je stipendije i nastavak školovanja u Srbiji za dvije djevojke koje su studirale u Sarajevu, a objavama na društvenim mrežama su veličale ratne zločince iz reda bosanskih Srba.

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Vulinu, optuživši ga za poticanje ruskih "malignih" aktivnosti te za veze s krijumčarima oružja i narkotika, a sankcije znače da je u SAD-u blokirana Vulinova ili imovina u posjedu američkih građana u kojoj on ima neki interes, dok su pojedincima i pravnim osobama na teritoriju Sjedinjenih Država s njime zabranjene sve transakcije.

Kopirati
Drag cursor here to close