Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin stigao na Pale automobilom - Nije dana suglasnost za prelet preko BiH

''Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu'', navode Vulinovog ureda.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2024. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin stigao je u Bosnu i Hercegovinu. Vulin će prisustvovati obilježavanju krsne slave Općine Pale, Uspenje Presvete Bogorodice - Velike Gospojine.

Kako piše N1, dočekala su ga izaslanstva iz Republike Srpske, među kojima su političari iz vladajućih stranaka, ali i oporbenih. Iz Vulinovog ureda poslano je i priopćenje u kojem je navedeno kako Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije dozvolilo prelet Vulinu i njegovom izaslanstvu.

Kum slave

U priopćenju se navodi i kako će Vulin biti kum slave na Palama te da će u sklopu posjete odati počast ubijenim braniteljima Vojske RS.

Na Palama su postavljeni bilbordi dobrodošlice Vulinu s natpisom: ''Dobrodošao kume''.

Vulin, koji je poznat po kontroverznim izjavama i zadirivanjem u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine, poručio je uoči slave kako mu je čast da bude kum.

''Između Srba granice su onakve kakvim ih sami postavimo. Radujem se svakoj prilici da budem uz svoj narod. S iskrenim zadovoljstvom i osjećajem ponosa prihvatam poziv Škipine'', rekao je.

''Nismo dobili suglasnost za prelet''

''Iako su ured potpredsjednika Vlade Srbije, Ministarstvo vanjskih poslova i veleposlanstvo Srbije uredno i na vrijeme dostavili sve potrebne informacije i prateću dokumentaciju, čak i naveli svrhu posjete, vlasti u Federaciji svojim ćutanjem i neodgovaranjem nisu dale suglasnost za prelet.

Od strane našeg veleposlanstva na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomaciji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev. Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srpskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu'', navode Vulinovog ureda.

Vulin je stigao službenim vozilom.

Podsjetimo, Vulin je jučer izjavio kako je on sastavljao ''crne liste'' za (ne)ulazak u Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close